kolmapäev, 24. märts 2010

Sooja ja värsket



Raamat: Salatiraamat - Lia Virkus, Angeelika Kang, Pille Enden

Toit: Soe köögivilja-broilerisalat neljale

400g sidrunimarinaadis broilerifileed; 1 porru; 1 kollane paprika; 1 suvikõrvits; 200g külmutatud herneid; salatilehti; 2-3 tomatit või 150 g kirsstomateid; 2 sl hakitud peterselli.
Kaste: 3 sl (basiiliku)õli; 1 sl valgeveiniäädikas; 1 tl vedelat mett; musta pipart

- Viiluta paprika, suvikõrvits ja porru.
- Pruunista broileritükid pannil kahes jaos. Sega juurde köögiviljad ja hauta kaane all 5 minutit. Lisa herned ja kuumuta veel hetk.
- Aseta salatilehed vaagnale ja kalla peale kuum kana-köögiviljasegu.
- Sega kastmeained ja vala salatile. Puista üle hakitud peterselliga.

Porrut ei kasutanud ja tomatid lisasin ka pannile ja kuumutasin korraks läbi.
Salat oli mõnus ja maitsev. Kuigi oleks võinud natuke vürtsikam olla. Herned andsid mõnusat värket krõmpsuvat tunnet.

1 kommentaar:

Kaupo ütles ...

Ehh hakkab jälle pihta - kuigi peaks tulema rannahooaeg, hakkame meie toidublogi pidama. Maariti kiituseks pean ütlema, et ta ikka Maailma parim kokk :D ilmselt väidaksite sama, kui tihemini meil külas käiksite! Saaltist, viimasel ajal on mulle ja ilmselt ka Maaritile soojad salatid meeldiba, olgem ausad - tomatikurgisalatiõli salatistest on villand. Sooja ja värske kooslus, koos ühe domineeriva maitseainega on lausa lummav. Mesi ja veiniäädikas oli selle salati puhul see nael!