teisipäev, 30. märts 2010

Argiõhtu kõhutäis

Raamat: Poole tunni road - Pille Enden, Raili Mikk

Toit: Kotletid suvikõrvitsa ja juustuga neljale

350g seguhakkliha; 2 saiaviilu; 4sl piima; 200g suvikõrvitsat; 2 sibulat; 1 sl õli, 1 küüslauguküüs, 1 muna, 1sl sinepit, 150g juustu (Gouda, Cheddar vms.), riivsaia paneerimiseks, musta pipart, soola

- Eemalda saiaviiludelt koorik, pane sisu kaussi ja tõsta piim peale.
- Koori ja haki suvikõrvits ning sibulad. Kuumuta pannil õlis suvikõrvitsat ja sibulat 5 minutit. Lisa purustatud küüslauk, prae veel umbes 1 minut. Lase natuke jahtuda.
- Pane hakkliha saia juurde kaussi, lisa kuumutatud köögiviljad, muna ja sinep. Sega hoolikalt ja maitsesta soola-pipraga.
- Vormi segust kaheksa pallikest. Lõika juust kaheksaks kangiks. Uurista igasse pallikesse näpuga ava ning pane sinna juustukang, suru avaus kinni.
- Prae kotlette pannil mülemalt poolt 12 minutit.

Maitse oli väga mõnus, kuigi sinepit kodus ei olnud ja sibulat ei kasutanud. Aga juust andis mõnusa maitsenüansi juurde. Väga mõnus. Väga suurel kuumusel ei maksa küpsetada, läheb kärssama ja seest jääb natuke tooreks ;)

1 kommentaar:

Kaupo ütles ...

Minu isa poolt tervitused, kes sööb iga reede kotletti ja võtab ühe pitsi viina kõrvale - ilmselt saab see kotlett ka ema kodutehtud klassikasile kotletile vastu. Märkusena, laske korralikult läbi küpseda - muidu ei jõua juust ja suvikõrvits korralikku kuju võtta! Nam