esmaspäev, 5. aprill 2010

Mõnus pirukas


Paar päeva tagasi sai tehtud kodujuustu-fetapirukaid, ning siis jäi feta juustu järgi. Kasutasin fetajuustu ära ja tegin sama täidise nagu pirukatel ning tegin enda täiendused. Aga retsept järgimine

Originaalretsept: Fetapirukad kodujuustu-muretainal - 16 tükki

Raamat: Kohupiima- ja kodujuusturaamat - Angeelika Kang, Lia Virkus, Maire Suitsu

4 dl nisujahu; 250g võid; 250g kodujuustu (või pakikohupiima); näpuotsatäis soola
Täidis: 200g fetajuustu; 1 muna; 3 sl hakitud siledalehelist peterselli; 1sl hakitud tilli, määrimiseks muna

- Taina võid segada nii köögikombainis kui ka käsitsi. Keera tainas toidukilesse ja pane pooleks tunniks külma.
- Samal ajal sega täidisained.
- Rulli tainas ristkülikuks ja lõika ruutudeks. Tõsta ruutude keskele supilusikatäis täidist, määri ääri veega ja tõsta nurgad keskele kokku.
- Näpi pirukad kokku ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
- Määri pealt lahtiklopitud munadega ja küpseta 225 kraadi juures 15 minutit, kuni kauni kuldpruuni värvuseni. Lase köögirätiku all jahtuda.

Aga nüüd täiendatud ja jääkidest retsepti osa:

300g pärmi-lehttaigent; 250g fetajuustu; 1 muna; persilladet, basiilikut, tilli; tomatit

Laota pärmi-lehttaigen plaadile, määri peale fetajuustu, muna, persillade, basiiliki, tilli segu. Lõika tomat viiludeka ja laota fetajuustu segule. Küpseta ahjus 200-220 kraadi juures niikaua kuni pealt natuke kuldset värvi.


Lehttaigna kattele tegin mahedama fetajuustu segu, kui pirukatele, ja sai natuke liiga kaua küpsetatud ahjus, aga maitse oli ikkagi hea. Fetajuustu oleks võinud ka rohkem peal olla ;)

1 kommentaar:

Kaupo ütles ...

Fetajuustu ma eriti ei söö aga kui sellest soolane pirukas koku keerata ja korralikult maitsestada on hea aps õlle kõrvale, soovitan soojalt süüa! NAM