pühapäev, 18. aprill 2010

maitsev pirukas

Toit: Lõhe ja valgehallitusjuustu pirukas - kaheksale

Raamat: Pirukad 2 - Angeelika Kang ja Lia Virkus

PÕHI: 150g võid, 3,5dl nisujahu, 1,5dl riivjuustu, 3sl külma vett, soola

KATE: 150g graavilõhet, 100g valgehallitusjuustu, 3 muna, 2dl 15% köögikoort, 1tl sidrunipipart

- Sega (soovitatavalt köögikombainis) omavahel või, jahu, sool ja riivjuust. Lisa lusikahaaval juurde vesi ja sega ühtlaseks taignaks.
- Kata 26 cm läbimõõduga, rasvainega määritud vormi põhja ja ääred taignaga.
- Täidise tegemiseks tükelda kaussi lõhe ja murenda juurde valgehallitusjuust. Lisa munad ja koor. maitsesta sidrunipipraga, sega kergelt segamini ja vala põhjale.
- Küpseta 175- kraadises ahjus umbes 25 minutit, kuni pirukas on kaunilt kuldkollane.

Pirukas oli ülimaitsev. Kuid seekord tegin poe muretaignast ja pirukas jäi natuke magus. Oleks pidanud ise taigna tegema ;) Aga igaljuhul pirukas on väga mõnus.

Kommentaare ei ole: