pühapäev, 10. august 2008

Harilik pühapäev

Harilik pühapäev selles mõttes, et mitte midagi tarka ei saanud teha, sest nii hea on puhata ja lihtsalt olla. Kuid kokkasin täna jälle ja arvestusest läheb maha 3 kokaraamatud.

Hakkan otsast pihta:

Raamat: Marjad, puu- ja köögiviljad. Tervis ja energia. - Sylvia Danielsson
Toit: Ananassi ja kookose smoothie kahele
1-2 värsket ananassi; 2sl ananassi või apelsinimahla kontsentraati; 3dl kookospiima; 1/2 laimi mahl; 2sl mett; purustatud jääd.

Koori ja tükelda ananass. Vahusta ained mikseris. Kaunista kookoshelveste ja ananassilehtedega.

Jook oli väga mõnus ja värskendav. Lisasin värske ananassi asemel konserv ananassi. Aga väga mõnusa maitsega oli. Oleks pisanud lisama rohkem jääd, sest jook jäi natuke soe, oleks pidanud olema külmem, kuid maitse oli hea sellegipoolest.

Raamat: Maailma parimad magustoidud - Angeelika Kang

Toit: Mõru shokolaadivorm neljale
200g mõrushokolaadi; 75g võid; 2sl fariinisuhkrut; 2 muna; 1sl jahu.
Serveerimiseks: Vahustatud ja vanillsuhkruga maitsestatud vahukoort
- Sulata kastrulis tükeldatud shokolaad, või ja 1sl fariinisuhkrut.
- Vahusta munad 1sl fariinisuhkruga kohevaks vahuks. Lisa jahu ja jahutatud shokolaadisegu.
- Vala tainas võitatud väiksematesse ahjuvormidesse, nii et täidetud oleks 2/3 vormist.
- Küpseta 225 kraadises ahjus 5 minutit. Shokolaadivormid peavad olema kergelt pruunistunud, kuid seest vedelad.
- Jahuta ja serveeri leigelt koos maitsestatud vahukoorega. Sõelu peale kakaopulbrit.
Maitse oli jumalik. Shokolaadi toos sai tänaseks täis, rohkem hetkel küll ei taha. Vahukoor pehmendab tugevat shokolaadi maitset. Väga mõnus, pealt on natuke kuiv ja seest natuke vedel, väga hea tasakaal. Maitse on väga hea! Peaks meeldima kõigile neile, kes armastavad tumedat shokolaadi. Piimashokolaadi austajatel jääb maitse liiga tugevaks. Aga proovida tasub igal juhul.

Õhtuks tegin kerge snäksi ja küpsetasin pirukaid.

Raamat: Saiad, pirukad, koogid, tordid, küpsised - Ida Savi

Toit: Singirullid
24 tükki
Saiataigen: 250ml piima; 25g pärmi; 1tl soola; 2tl suhkrut; 100g margariini; 450g jahu. Peale määrimiseks muna.
Täidis: 24 õhukest singiviilu, 2-3 sl riivjuustu.
(1,5 pakki Viru sinki ja 200g riiv juustu)

- Taigna valmistamiseks sulata margariin.
- Piima sees sulata pärm
- Sega kõik ained kokku
- Lase taignal seista 30 - 60 minutit soojas (pane peale rätik).

- Kerkinud saiataigen rullida taignalaual õhukeseks 1/2 cm paksuseks kihiks ja lõigata ruutudeks.
- Iga ruudu peale pana paberõhuke singiviil, selle keskele natuke riivjuustu.
- Taignatükid rullida tihedalt kokku, panna võitatud ahjuplaadile, liitekoht vastu plaati, lasta kerkida, pintselda munaga ja küpseta.

Mõnusad kodused pirukad, eriti head on nad soojalt koos külma piimaga. Väga nämmad.


1 kommentaar:

Kaupo ütles ...

Kookosekokteil: kookose piim annab mõnusa maheda maitse, alguses nati võõras aga maitsev
Shokolaadi kreem :) namnam mõrusoks ja vahukoor annab mõnusa koosluse!
Saiakesed ... korralik kõhutäid, töökaaslaste silmis on Maarit hinnatud kokk :)