kolmapäev, 27. august 2008

pasta päevad

Raamat: Pastaraamat - Angeelika Kang, Lia Virkus

Toit: Pasta-hakklihavorm parmesani ja mozzarellaga
kaheksale
450g pennet või muud pastat; 1sl õli; 500g hakkliha; 3 küüslauguküünt; 500g tomatikastet; 1 puljongikuubik; 3dl vett; 1,5dl 10% rõõska koort; 1,5dl riivitud Parmesani juustu; 1tl kuivatatud punet; 1tl kuivatatud basiilikut; 200g riivitud mozzarella juustu

- Pruunista hakkliha pannil õlis, lisa purustatud küüslauk, tomatikaste, puljongikuubik, vesi, rõõsk koor, riivitud Parmesan, pune ja basiilik.
- Hauta keskmisel kuumusel aeg-ajalt segaes 30 minutit.
- Keeda pasta pehmeks ja nõruta.
- Sega omavahel pasta ja hakklihakaste, vala võiga määritud ahjuvormi.
- Raputa peale riivitud mozzarella ning küpseta 180 kraadi juures 25-20 minutit.

Pastavorm oli täitsa maitsev, meenutas natuke hakkliha lasagnet. Kuid siiski oli natuke teistsugune. Tõsiselt maitsev ja vaheldus tavapärasele lasagnele.
Magustoiduks praadisin banaane, panin peale mett ja kõrvale vanillijäätist. See oli ka ülimaitsev.

1 kommentaar:

Kaupo ütles ...

uuu ... ma pole suurem asi ahjuroogade fänn aga see pasta oli küll tõsiselt maitsev ... parajalt terav ja iga korraga hindan rohkem hästi maitsestatud hakkliha.... jah maarit seal polnud seda mozzarella juustu tundagi (loe: kaupo ei söö mozzarella juustu)