esmaspäev, 4. august 2008

Muhu trip

Nädalavahetus oli tore, sai super mõnus rahvaga koos aega veedetud ja mõnusaid roogasid maitstud.

Aga ega ma reisile tühjade kätega läinud. Kaasa tegin ühe piruka ning ühe koogi.

Raamat: Suur küpsetamisraamat 1.osa - Maire Suitsu, Lia Virkus

Toit: Paprika-feta vormisai või muffinid
Pool punast paprikat; pool rohelist paprikat; 6dl jahu; 1sl küpsetuspulbrit; 1dl vedelat või jahutatud sulatatud margariini; 2 muna; 2,5dl piima; 75g fetakijuustu; raasuke kuivatatud punet; 0,5tl soola

- Lõika paprika tükikesteks. Sega jahu küpsetuspulbriga, lisa margariin, lahtiklopitud munad, piim, pudendatud või noaga peenestatud fetaki, paprikatükikesed ning maitseained.
- Sega tainast võimalikult lühidalt, et säilitada muredus.
- Tõsta tainas umbes 1L mahutavasse pehme margariiniga määritud piklikku ahjuvormi ning küpseta 175 kraadi juures 50-60 minutit.
- Tainast võid jagada ka 12 avaga muffinipanni rasvainega määritud või pabervormiga vooderdatud süventitesse ning küpseta 175 kraadi juures 25 minutit.
Kuna oli kiire, siis vist küpses natuke liiga vähe aega, oleks pidanud mõningad minutit veel olema. Kuid veel oli tarvis teha üks teine kook. Aga oli natuke nätske minu jaoks ja maitseaineid tasub ka lisada rohkem kui retseptis kirjas.

Raamat: Suur küpsetamisraamat 2. osa - Maire Suitsu, Lia Virkus

Toit: Beseekattega tsitrusekoogid
Põhi: 3 munaregu; 1,5dl suhkrut; 1 apelsini riivitud koor; 2dl apelsinimahla; 4dl jahu; 2tl vanillsuhkrut; 2tl küpsetuspulbrit; 1,5dl sulatatud või vedelat margariini.

Paks sidrunikisell: 1dl sidrunimahla; 4dl vett; 1,5dl suhkrut; 4sl maisi või kartulitärklist; 3 munarebu

Besee: 6 munavalget; 1,5dl suhkrut

- Mõõda kõik kiselliained väikesesse keedunõusse ja vispelda läbi. Kuumuta segu, samal ajal pidevalt vispliga segades, kuni paksenemiseni. Tõsta kohe külma vette jahtuma. Riputa pinnale õhuke suhkrukiht, et ära hoida naha teket.

- Põhitainaks sega jahu küpsetuspulbri, vanillsuhkru ja riivitud apelsinikoorega.
- Mikserda munarebud suhrkuga pehmeks vahuks, lisa margariin, jahusegu ja mahl.
- Laota tainas suurele küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta ahju keskmisel siinil 175 kraadi juures 25 minutit ja tõsta restile.
- Kata jahtunud tainaplaat külma kiselliga.

- Tee lihtne pehme besee.
- Tõsta mass kuhjakestena kiselli peale ning määri palettnoaga lahti.
- Küpseta keskmisel siinil 200 kraadi juures 5-6 minutit ja tõsta jahtuma. Lõika täiesti jahtunud kook terava noaga ruutudeks, kaunista sidrunmelissi ja pikisuunas viilutatud maasikatega.

Kook oli mõnus. Palju mässamist oli natuke, kuid mitte ülemäära palju. Selline mõnus tsitruse maitse oli hea. Nämm nämm. Peagi üritan teha ka sidrunikooki ;)

1 kommentaar:

Kaupo ütles ...

Muhus oli mõnus .. suured tänud sõbrad toreda nädalavahetuse eest ja minu musi tegi saia: mis läks esimesel õtul nagu naksti ära viljad sai sees olid mõnusad .. nati e. oleks oodanud soolasemat või vvürtsikamat maitset aga ega sai ei saagi olla soolakringel ;) ja kook nam nam kissell koogi vahel oli igati mõnus ... ja munavalge hannab kerguse koogile