neljapäev, 7. august 2008

trühvlid, kana ja ananass

mõtlesin, et teen midagi mõnusat ja tugeva maitselist. Ehk ma ei osanud raamatust midagi valida ja Kaupo avaldas soovi, mida ta antud raamatust sooviks. Seega valisin Amaretto trühvlid.

Raamat: Köögikiusatus

Toit: Amaretto trühvel
Täidis: 70g võid; 45g kondenspiima; 25g kakaopulbrit; 135g mõrudat shokolaadi; 40g piimashokolaadi; 45g liköör Amarettot.

Katmiseks: 200g mõru shokolaadi; mandleid

- Sulata või, sega juurde kondenspiim ja kakaopulber.
- Sulata lisaks mõru- ja piimashokolaad ning lisa võisegule. Kõige lõpuks vala juurde liköör.
- Saadud segu pane mõneks ajaks külmikusse tahenema, kuni seda on võimalik käte vahel pallideks veeretada. Valmis veeretatud pallid pane veel korraks külma.

- Samal ajal sulata katteshokolaad. Kommide viimistlemiseks kasta täidised sulatatud katteshokolaadiga ning kaunista mandlitega.

Mõnusa maitsega, tugev shokolaadi ja mõnus amaretto maitse. Raske on trühvleid teha, aga pärast kui on söömise aeg, siis on mõnus nauding. Palju ei taha korraga süüa, kuid see üks või paar, mida ära sööd on nauding suur. Mina võtsin topelt kogused, et tega suurem kogus. Kuid tegelikult piisab täiesti antud kogusest.

Raamat: Salatiraamat

Toit: Monica ananassisalat
4 portsjonit
Ananassikonserv; 300g kanafileed kuubikutena; 2 tomatit; 1 punane paprika; 1/2 dl hakitud petersell
Kaste: 1dl maitsestamata jogurtit; 1tl karrit; soola ja pipart.

- Lõika kanafilee kuubikuteks, maitsesta ning prae.
- Loputa ja lõika tomat kuubikuteks, samuti ka pool puhastatud paprikast. Ülejäänud paprika lõigatakse viiludeks ja kasutatakse garneerimiseks.
- Lisa tükeldatud ja praetud kanafileed ning ananassikonserv tomati ning paprika hulka.
- Sega karri jogurti hulka. Maitsesta soola ja pipraga. Kalla hakitud toiduained kastme hulka.
- Juurde võid pakkuda pikka Prantsuse saia või röstsaia ja võid.

Hetkel ise ei ole seda veel proovinud. Täna tööjuures oli plaan seda süüa, kuid kuna käisin lõuna ajal Viimsi SPAs söömas, siis unustasin hiljem salatit töö juurest koju kaasa võtta. Loodan, et homme veel sobib. Kuid tundus, et salat on maitsev. Aga eks Kaupo kommenteerib.

1 kommentaar:

Kaupo ütles ...

Lõpuks ometi omatehtu trühvlid, alati tuleb poest osta aga ise tehtud on ikka mõnusad! Vürtsikas maitse ja mõrusoks ahhh tass kohvi ja üks trühvel :) supeer
Kanasalat:) suvel söögem rohkelt salatit, kerge ja maittsev