laupäev, 12. juuli 2008

Esimene katsumus

Raamat: Modernne Itaalia köök alla Bocca - Chéf Nicolo Tanda

Toit: Gorgonzola juustu ja päikesekuivatatud tomatitega täidetud broilerirind porgandikastmes
kahele


Broilerirull:
400g broileri rinnafileed; 50g päikesekuivatatud tomateid; 30g seedermänniseemneid; 30g sinihallitusjuustu (nt. Gorgonzola); peotäis petersellilehti; soola ja musta pipart

Porgandikaste:
200g porgandeid; 1,5 sl valget poolkuiva veini; 1,5sl mett; 50g võid; 50g sinihallitusjuustu; soola ja pipart

Valmistamine:
- Valmista kõigepealt broilerirulli täidis. Selleks pane päikesekuivatatud tomatid 30 min vette pehmenema. Nõruta tomatid ja lõika pisikesteks tükkideks, peenesta seedermänniseemned ning riivi sinihallitusjuust. Sega need kokku ning lisa hakitud petersell.
- Porgandikastme jaoks koori, pere ning viiluta porgandid: keeda veini, mee ja vähese vee segus pehmeks. Püreesta poti sisu ja kurna läbi kastmesõela. Seejärel kuumuta kaste keemiseni. Lisa väikeste kogustena või ja juust, ise pidevalt saumikseriga segades. Valmis kastmel lase külmkapis taheneda.
- Broilerirullide valmistamiseks tee sisselõige piki ika kanafileed. Vasarda need toidukile vahel, maitsesta soola ja pipraga. Aseta fileedele täidis ning keera rulli, paki eraldi fooliumisse. Küpseta ahjus 185 kraadi juures umbes 16 minutit, broiler peab jääma küps ja mahlane.

Kanarullid tulid head, kuid porgandikaste ei tulnud üldse välja. Lõppkokkuvõttes jäi porgandikaste nagu püree. Võib olla oleks pidanud rohkem vett lisama ja jätma rohkem vesiseks, ehk siis oleks tulnud kaste paremini välja. Aga kes ei harjuta, see ei saagi harjutajaks ;)

Kanarullid olid tõesti head täidis oli väga mõnus. Kuigi üks viga oli ikkagi (võis olla vahe fooliumi paksuses - kasutasin paksu fooliumit (poodides müüakse muidu õhukest)) kanarullid ei olnud pealt kuldpruunid, vaid jäid valgeks, kuid olid igati mahlased.

Broilerirulle just selle täidisega julgen soovitada soojalt.

2 kommentaari:

Kaupo ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
Kaupo ütles ...

Nii nii ... lõpuks sai see blogi valmis, pildi unustasime teha... liiga näljased olime ;) Seega pilt on raamatust aga luban, et järgmisel tuleb oma pilt! Toit: kanarull oli mõnusalt mahlane ja see sisu andis maheda maitse. Üllatav, et sinihallitusjuustul mõrkja maitse kuumutades ära kaob. Peaks panema natukene rohkem soola :) ValgeSURM! Porgandikaste imelik ja ega ta vist kõige paremini välja ei tulnud! Nüüd magama...