esmaspäev, 14. juuli 2008

Midagi värsket

Raamat: Salatid, pirukad, suupisted - Anni Arro

Toit: Virsiku-rucola-prosciuttosalat 
ühele



1 väga küps ja magus virsik; 5 rucolalehte; paar lehte värsket basiilikut; 5 viilu toorsuitsusinki; mõni laast parmesani juustu; tsipa palsamiäädikat; külmpressitud oliivõli; pipar.

- Lõika virsik sektoriteks ning aseta peale toorsuitsusingi viilud, juustulaastud, ruccololehed (juustulaaste saab kõige paremini teha juurviljakoorijaga).
- Piserda üle natuke palsamiäädika ja oliivõliga. Maitsesta värkelt jahvatatud pipraga.

Mõnus ja värske. Lisasin enda salatisse ka viilutatud redist. :) Rucolalehed mulle ei maitsenud. Muidu oli väga maitsev.

1 kommentaar:

Kaupo ütles ...

NAM NAM ... see oli hea õhtune kõhutäis, üllatav et salat nii hästi kõhtu täidab. Virsiku ja rucolalehed nii hästi kokku sobivad (loe: magus ja vürtsikas). Kui redis ei meeldi (nagu mulle) ära pane ;)ja toorsink võib ka praetult paremini maitsta. Ühesõnaga - soovitan sojalt kõigil proovida. Hea vaheldus tomatile, kurgile, kapsale ja tavalistele aedviljadele!