pühapäev, 13. juuli 2008

Väljasõidule

Laupäeval oli Käsmus Lavaka etendus AHOI ja selle tarvis valmistasin kaasa ühe koogi.

Raamat: Kirsi ja ploomikoogid - Angeelika Kang, Pille Enden, Lia Virkus

Toit: Kirsi-jogurtikook kuueteistkümnele


3dl kirsi jogurtit; 800g külmutatud kirsse; 6 dl jahu; 2tl küpsetuspulbrit; 6 muna; 1dl valget suhkrut; 1dl pruuni suhkrut; 2dl õli.
Peale: tuhksuhkrut

- Sega jogurt ja kivideta kirsid (külmutatud kirsid sulatada).
- Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber ning lisa tainasse.
- Klopi munad valge suhkruga lahti ja vala tainasse.
- Lisa pruun suhkur ja õli, sega ühtlaseks ning vala plaadile.
- Küpseta 175 kraadises ahjus 40-45 minutit. Lase jahtuda ja raputa peale tuhksuhkrut.

Kook oli OK maitsega, kuid oleks oodanud natuke rohkem. Jogurt tegi ta ehk natuke nätskeks.

1 kommentaar:

Kaupo ütles ...

Etendus oli mõnus ja võsu rand igati kiitust väärt! Kook: laske kindlasti maha jahtuda, Maariti poolt kasutatud sõna nätsakas pole päris õige ;) tegelist mõnusalt mahlane ja täidlane! Pannikoogi kohta tõsine üllataja .. enamasti on kuivad ja saiased aga kirsid ja jogurt teevad sellest koogist korraliku maiuspala. Süüa kindlalt jahutatult!