Raamat: Kirsi ja ploomikoogid - Angeelika Kang, Pille Enden, Lia Virkus
Toit: Kirsi-jogurtikook kuueteistkümnele
3dl kirsi jogurtit; 800g külmutatud kirsse; 6 dl jahu; 2tl küpsetuspulbrit; 6 muna; 1dl valget suhkrut; 1dl pruuni suhkrut; 2dl õli.
Peale: tuhksuhkrut
- Sega jogurt ja kivideta kirsid (külmutatud kirsid sulatada).
- Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber ning lisa tainasse.
- Klopi munad valge suhkruga lahti ja vala tainasse.
- Lisa pruun suhkur ja õli, sega ühtlaseks ning vala plaadile.
- Küpseta 175 kraadises ahjus 40-45 minutit. Lase jahtuda ja raputa peale tuhksuhkrut.
Kook oli OK maitsega, kuid oleks oodanud natuke rohkem. Jogurt tegi ta ehk natuke nätskeks.
1 kommentaar:
Etendus oli mõnus ja võsu rand igati kiitust väärt! Kook: laske kindlasti maha jahtuda, Maariti poolt kasutatud sõna nätsakas pole päris õige ;) tegelist mõnusalt mahlane ja täidlane! Pannikoogi kohta tõsine üllataja .. enamasti on kuivad ja saiased aga kirsid ja jogurt teevad sellest koogist korraliku maiuspala. Süüa kindlalt jahutatult!
Postita kommentaar