pühapäev, 20. juuli 2008

mahlakat kokkutulekule kaasa

Suguvõsa kokkutulekule tegin kaasa ühe mahlaka koogi kirsside ja kohupiimaga. Enne koogi valmistamist käisin nagu tavaliselt poest vajalikke asju ostma. Koju jõudes ja kooki valmistama hakates selgus selline asi, et Erika tordipulbri asemel üks pakk oli hoopiski shokolaadimuffini pulber. Rimi suudab erinevad asjad üksteise taha panna, aga pole hullu, kasutasin seda. Maitse väga eri erinenud. Aga siit siis täpsemad kogused ja nimetused, mida koogi sisse panna.

Raamat: Kohupiima- ja kodujuusturaamat - Angeelika Kang, Lia Virkus, Maire Suitsu

Toit: Kohupiima-kirsikook kaheksale

Tainas: 1 pakk Erika tordipulbrit (Vilma), 150 g võid
Täidis: 400g rasvatut kohupiimapastat, 2 muna, 1dl suhkrut; 1tl vanillsuhkrut; 1 purk kirsikompotti (460g) või 3dl külmutatud kirsse

- kuumuta ahi 200 kraadini. Näpi või ja tordipulber purutaoliseks massiks.
- sega omavahel kohupiim, munad, suhkur ja vanillisuhkur.
- nõruta kompotikirsid, külmutatud kirsid sulata ja nõruta. Sega kirsid kohupiima hulka.
- puista 2/3 tainapurust küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva 24 cm läbimõõduga koogivormi põhja. Vala peale kohupiimasegu. Puista peale ülejäänud puru.
- küpseta ahjus 30 minutit. Enne lahti lõikamist jahuta täielikult.

Kui soovid terve plaaditäie teha nagu mina tegin, siis võta topelt kogused.

Kook ise oli tõesti väga maitsev, mõnusalt mahlane ja seltskonnas väga mõnus süüa ;) Kindlasti tasub teha teinekordki veel seda kooki.

1 kommentaar:

Kaupo ütles ...

suguvõsa kokkutulekul sai palju kiita :) küll mul on alles hea naine, tõeline kullatükk(loe kokk ;) mõnusalt mure kook oli ja kirsid on vist selle hooaja lemmikud, magus happukad kirsid NAMNAM kohupiim ja tordipulber (see pruun kiht) krõbe koorik teeb koogist tõelise nauditava suutäie