kolmapäev, 16. juuli 2008

Küpsetame muffineid

Kuna Merlel oli sünnipäev, siis mõtlesin, et võiks muffineid küpsetada.

Raamat: Muffinid - Sue McMahon

Toit: Shokolaadi-ploomimuffinid
12 muffinit


250g kuivatatud kivideta ploome; 300ml keeva vett; 1tl vanilliessentsi; 100g küpsetuspulbriga jahu; 50g shokolaadi (sulatatud); 2 keskmist munavalget

- Pane ahi 180 kraadi peale kuumenema.
- Pane kuivatatud ploomid kaussi ja vala keeva veega üle. Lase neil liguneda 30 minutit, siis purusta ploomid koos veega köögikombainis, kuni saad ühtlase segu.
- Vala ploomisegu kaussi, lisa vanilliessents ja jahu, siis hulka sulashokolaad.
- Eraldi kausis vispelda munavalged tugevaks vahuks ja vala ploomisegule.
- Jaota tainas pabervormiddesse ja küpseta ahjus 20 - 25 minutit, kuni koogid on kerkinud ja keskelt tahenenud.
- Võta koogid ahjust ja tõsta traatrestile jahtuma.
- Peale raputa tuhksuhkrut.

Muffinid olid mõnusa ploomi maitsega, kuid nad ei olnud tavapärased kuivad muffinid, vaid väga mahlased. Peale selle olid nad veel dieet-muffinid, ehk siis muffinites ei olnud üldse suhkrut. Lisasin vanilliessentsi asemel rummiessentsi, kuna poes ei olnud vanilliessentsi. Rummi maitse lisas minu moolest mõnusa maitse lisaks ploomidele.

1 kommentaar:

Kaupo ütles ...

Nii tänaseks on muffinid otsas :) nam NAM Muffin: ploom annab mõnusa tummise maitse ja varastan Ivari sõnad: tõesti meenutab natukene leiva maitset :) sellist leiba sööks meeleldi ka hommikuti! Ja .... nüüd magama