reede, 18. juuli 2008

põnev

Reede õhtul võiks teha midagi huvitavat ja korralikku õhtusööki. Seekord otsisin välja Jamie Oliveri raamatu ja leidsin selle põneva.

Raamat: Õnnelikud päevad superkokk Jamie Oliveriga - Jamie Oliver

Toit: Rabarberil küpsetatud võrratu marineeritud seafilee neljale


1 suur peotäis salveid; 2 kooritud küüsauguküünt; oliivõli; 2 trimmitud seadileed; meresoola ja värskelt jahvatatud musta pipart; 10 viilu prosciutto't või Parma sinki; 12 pestud pikka rabarberit

- purusta pool sailvest uhmris või kasuta purustamiseks metallkaussi ja taignarulli. Lisa küüslauk ja purusta ka see. Lisa 5 sl oliivõli, määri saadud segu seafileedele ja lase võimaluse korral tund aega marineerida.
- kuumuta ahi 220 kraadini. Maitsesta liha kergelt ning mähi iga filee ümber viis viilu prosciutto't.
- lõika rabarber sõrmepikkusteks tükkideks ja aseta sobiliku suurusega küpsetusplaadile (soovitatavalt mitte alumiiniumist, sest see rikub rabarberi värvi).
- aseta liha rabarberitele, nagu paneksid selle voodisse! Puista peale ülejäänud salveilehed ja piserda oliivõliga.
- võta tükk küpsetuspaberit, tee see märjaks ja kägarda korraks kokku. Siis laota paber lihale ja keera servad alla. Küpseta eelkuumutatud ahjus 15 minutit, eemalda paber ja küpseta veel 15 minutit.
- tõsta liha ahjust välja ja lase umbes 5 minutit seista. Serveeri liha koos rabarberi, pannilt kogutud mõnusa mahla ja küpsekartuliga.

Mina asendasin proscuitto tavalise singiga. Ja kartulite asemel kasutasin riisi. Väga maitsev oli. Nagu raamatus ka öeldud, siis rabarber annab üllatava maitse, seda ta oli tõesti. Liha oli mõnus - ja marinaad selle ümber ka hea ;). Kes tahavad uusi maitseid proovida, siis soovitan soojalt. Midagi värsket oleks võinud juures olla, siis oleks olnud parem.

1 kommentaar:

Kaupo ütles ...

Korralik kõhutäis :) maitseelamus kuigi salovei maitse oli alguses kuidagi võõras, soola lisage julgelt natukene nappis :) singi ja rabarberi maitse koos töötab, soovitan riisile ka hapukat rabarberi kastet lisada. Muidugi sobib ideaalselt roosa vahuvein! Nüüd tasumise aeg ...