kolmapäev, 23. juuli 2008

kerge õhtusöök sõpradega

Kutsusime külla sõbrad ja tegime minipitsasid.

Raamat: Pitsaraamat - Angeelika Kang, Lia Virkus

Toit: Pizette ehk minipitsad

5 keskmist tükki ehk paras suutäis



1/2 kogus pitsatainast, ketsupit, 200 grammi riivjuustu.

Bolognese kaste: 300g hakkliha, 3 küüslauguküünt, 200g tomatipüreed, 1tl suhkrut, soola ja pipart, 1tl kuivatatud basiilikut

Peale: kirsstomateid

- Valmista kõigepealt Bolognese kaste. Selleks pruunista pannil hakkliha, lisa hakitud küüsauguküüned ning prae veel mõni minut.
- Lisa tomatipüree, suhkur, sool, must pipar ja basiilik.
- Kuumuta tasasel tulel kaane all 10 minutit. Tõsta tulelt ja jahuta.
- Kuumuta ahi 250 kraadini.
- Vormi tainas käte vahel pallideks ja pane plaadeile ja litsu laiaks. Määri peale ketsup. Puista üle riivjuustuga. Kata Bolognese kastmega. Puista natuke riivjuustu peale ka. Küpseta 10-15 minutit. Kata poolitatud tomatidega.

Kiire pitsataina retsept:
Kerkimisaeg ca 30 minutit
1dl käesooja vett; 11g kuivpärmi; 0,25tl soola; 0,5tl suhkrut; 0,25dl õli; 3dl jahu;

Sega kokku ja aseta tainas kerkima õhukindlalt suletava karbiga sooja vette.

Aga see oli minu esimene pitsatainas, mis ise tegin. Tavaliselt olen kasutanud Vilma pitsataina pulbrit. Nüüd olen kindel, et tulevikus teen ise tainast, sest see oli tunduvalt parem ;) Palju õhem ja krõbedam.

Aga pitsa oli tõesti mõnusa maitsega ning täitsa hõrk. Sööks veel, kuid ei jaksa rohkem.

1 kommentaar:

Kaupo ütles ...

ülla ülla - kuna tegemist oli lihtsa hakklihapitsaga, siis mõtlesin eesti-harilik-hall-pitsa aga nüüd siis tean bolognese kaste on tõesliselt Hea!!! Lihtne, vürtsikas ja sügav maitse. Super hästi tuli pizzapõhi välja... seega 9 punkti 10 garanteeritud! Soovitan järele proovida, harilikult külvame pizza erinevate heade asjadega üle ja mõtleme, et nii on hea! Üks hea maitseelamus peitub puhtas maitses!!!